FilistinHaberlerOrtadoğu

Dahlan’ı yargılayanların sicilleri ondan daha temiz değildir

En-Necah Üniversitesi Siyasi Bilimler Profesörü Dr. Abdüssettar Kasım, Gazze’de Hamas’ın yönetimi ele almasından sonra bölgeden kaçan Muhammed Dahlan’ı suçlayıp yargılayan Fetih mensuplarının en az onun kadar kirli bir sicile sahip olduklarını belirterek, Fetih yönetiminde yer alan birçok kişiyle ilgili çeşitli bilgilerin ortalıkta dolaştığını, bu kişilerin de yargılanması için Filistin halkının cesur olması gerektiğini ifade etti.

Fetih hareketinin Muhammed Dahlan’ı ihraç edip, ilişkisini resmen kesmesini dün katıldığı televizyon programında değerlendiren Dr. Kasım şunları söyledi: “Sicili kirli olan sadece Dahlan değildir. Burada daha birçok hırsız var. Dahlan’a yöneltilen suçlamaların ardından yapılacak yargılamanın da herkese açık olması gerekir ki Filistin halkının çıkarıyla oynayanlar için caydırıcı olsun.”

Oslo İlkeler Anlaşmasının imzalanmasından sonra Filistin’de yönetim kademelerine oturanlardan bazılarının Filistin halkının hak ve hukukunu koruyup kollayacağına kendi şahsi menfaatleri için yolsuzluk yapmaya başladıklarına dikkat çeken Kasım, Filistin halkından davasına, hak ve hukukuna karşı uyanık olmasını istedi.

Başa dön tuşu
Bugün 26 Eylül 2026 (38) içerik yüklenmiştir.