GenelHaberlerİranOrtadoğu

Velayeti: İran füze gücünü geliştirmek için kimseden izin almaz

İslam İnkılabı Rehberi Uluslararası Danışmanı, İran’ın kendi füze gücünü geliştirmek için kimseden izin almayacağını ve gerek gördüğü gibi füzeyi kullanacağını, bunun İran’ın meşru hakkı olduğunu vurguladı.

İslam İnkılabı Rehberi Uluslararası Danışmanı Ali Ekber Velayeti bugün gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD’nin İran’ın füze gücü ile ilgili bahane arayışları ve nükleer anlaşma ile ilişkilendirmeye dönük çabalarına işaretle, İran’ın füze gücü ile müzakerenin asla Tahran’ın görüşüyle örtüşmediğini kaydetti.

Siyonist rejim savaş uçaklarının Suriye’ye saldırılarına da dikkat çeken Velayeti; Suriye halkı ve hükümetinin kendi toprak bütünlüğü, güvenlik ve bağımsızlığını korumak için kendi canlarını feda etmeye hazır olduklarını gösterdiklerini, Suriye’nin dirençli halkının İsrail rejimin saldırılarını kabul etmediklerini ifade etti.

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki Afrin’a yönelik operasyonu hakkında ise İslam İnkılabı Rehberi Danışmanı; Suriye’nin toprak bütünlüğüne tüm bölge ülkelerinin saygı göstermesi gerektiğini vurguladı.

Başa dön tuşu
Bugün 06 Ekim 2026 (63) içerik yüklenmiştir.