ArabistanHaberlerOrtadoğuYemen

Yemen Hizbullahı Suud Güçleri İle İşbirlikçilerine Ait Önemli Üsleri Ele Geçirdi

Yemen ordu birlikleri ve Ensarullah halk güçleri son günlerde Nehim ve Marib bölgesindeki eski cumhurbaşkanı Mansur Hadi’ye bağlı güçlere ait önemli üsleri ele geçirdi.

Fars Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, Yemen ordusuna bağlı bir askeri kaynak, Yemen ordusu ve Ensarullah güçlerinin iki gün önce başlayan başarılı operasyon sonucu Nehim cephesindeki 3 önemli üste kontrol sağlamayı başardığını kaydetti.

Aynı kaynak Yemen güçleri Marib’de ilerlemelerinin devamında iki bölgeye yönelik operasyon başlattığını bildirdi.

Yemen güçleri dün sabah da Nehim cephesinde 30 üste kontrol sağlamıştı.

Bu arada, Yemen ordu ve halk güçleri dün Marib vilayetinde BAE’li güçlerine ait komuta merkezi ve hava savunma sitemini hedef aldı.

Haberde Yemen ordusu, hava kuvvetleri ve halk güçlerinin ortak bir operasyon düzenleyerek, BAE’li saldırgan güçlerin komuta merkezini havaya uçurduğu ifade edildi.

Bu operasyonda ayrıca Patriot-BAC 3 sistemi Yemen güçlerince imha edildi.

Yemenli bir askeri kaynak, Yemen güçlerinin balistik füzelerle, BAE’nin Marib’deki hava savunma sistemini hedef aldığını duyurdu.

Suudi koalisyon ise Yemen ordu ve halk güçlerinin fırlattığı iki füzeyi Marib üzerinde havada imha edildiğini iddia etti.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Ekim 2026 (13) içerik yüklenmiştir.