AfrikaAsyaHaberler

Rusya Etiyopya’da nükleer araştırmalar merkezi kuracak

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Etiyopya’da nükleer araştırmalar üzerine bilim ve teknoloji merkezi kuracaklarını söyledi.

Lavrov, Afrika turu kapsamında geldiği Etiyopya’da mevkidaşı Workneh Gebeyehu ile görüştü. Görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Lavrov, Etiyopya’da enerji, sağlık ve çeşitli alanlarda araştırma yapması için nükleer bilimler ve teknolojileri merkezi kurulacağını söyledi.

Merkezin ne zaman faaliyete geçeceği ile ilgili net bir tarih olmadığını belirten Lavrov, Etiyopya ile ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesinin yanında eğitim konusunda da desteklerini artırmak istediklerini belirtti.

Lavrov, “Görüşmemizde Etiyopyalı diplomatların Rusya’daki diplomasi akademisinde eğitim alması konusunda uzlaşıya vardık.” diye konuştu.

Etiyopya Dışişleri Bakanı Gebeyehu ise Rusya’da eğitim alan Etiyopyalı öğrencilerin sayısının 13 bini bulduğunu belirterek bu öğrencilerin iki ülke arasında köprü vazifesi gördüğünü dile getirdi.

Başa dön tuşu
Bugün 18 Haziran 2026 (25) içerik yüklenmiştir.