
Silahlı örgütlerin kurşunlarıyla Cuma günü Şam’ın Kadem bölgesinde şehit düşen Yarbay Mazin Ömer Abdüllatif, dün Teşrin Askeri Hastanesinde düzenlenen resmi törenle memleketi Şam kırsalındaki Yebrüd beldesine uğurlandı.
Resmi cenaze töreninde vatan bayrağına sarılı şehidin naşı omuzlarda taşınırken, ordu bandosu şehit ve veda marşlarını çaldı.
Şehidin kardeşi Muammer Abdüllatif; Suriye’nin tüm fedakarlıkları hakkettiğini, vatan onuru ve haysiyetini korumak için şehit yolunun gerekli olduğunu söyledi.
Şehidin dayısı Naim Rahmun, vatan ve vatandaşları hedef alan komplonun başarısızlığa düşürülmesi için Suriye halkının gereken fedakarlıkta bulunmaya hazır olduğunu söyledi. Rahmun; Cumhurbaşkanı Beşşar el-Esad’ın yönettiği reform sürecinde ilerlemenin ülkede sabotaj ve şiddet eylemlerinde bulunanlara en iyi cevap olduğunu belirtti.
Diğer yandan şehit akrabaları ve dostları; Şehit Yarbay Abdüllatif’in bulunduğu fedakarlığa bulunduğu fedakarlığa işaret ederek, vatanın her türlü fedakarlığı hakkettiğini dile getirdiler.
