HaberlerİranOrtadoğu

Tuğgeneral Vahidi’den Robert Gates’e tepki

İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı, İran’ın gelecek 2 veya 3 yılda nükleer silahı elde edeceği ABD Savunma Bakanı’nın bu iddiasına tepki göstererek, hiçbir Amerikan yetkilisinin UAEK yerinde görüş bildirerek yalan üretmeye hakkı olmadığını söyledi.

İran’ın gelecek 2 veya 3 yılda nükleer silahı elde edeceği ABD Savunma Bakanı Robert Gates’in görevinin son günlerinde dile getirdiği bu iddiasına tepki gösteren İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı Tuğgeneral Ahmed Vahidi, ABD Savunma Bakanlığı’nda yanlış politikalarını örtbas etmek için Gates’in böyle bir yalanları uydurduğunu söyledi.

Tuğgeneral Ahmed Vahidi, “ABD’nin üst düzey yetkilileri 10 yıl önce bir iddia ortaya atarak İran’ın 3 yıl sürede nükleer silahı üretecek demişlerdi. O günden 7 yıl geçmiştir ve böyle bir şey söz konusu olmamıştır. Nitekim onlar yalanlarını tekrar etmektedirler”dedi.

Amerikan yetkililerine tavsiyede bulunan İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı, “Amerika ihtam yöneltmek yerinde politikalarını gözden geçirmeli. Zira bu yanlış politikalarından dolayı Irak ve Afganistan’da yenilmiştir. Irak halkı olmak üzere hiçbir millet paralı askerleri kendi topraklarında görmek istemez”şeklinde konuştu.

Tuğgeneral Vahidi, hiçbir Amerikan yetkilisinin UAEK yerinde görüş bildirerek yalan üretmeye hakkı olmadığını söyledi.

Başa dön tuşu
Bugün 04 Haziran 2026 (7) içerik yüklenmiştir.