
Filistin’de faaliyet gösteren direniş grupları, Kahire’de varılan uzlaşı anlaşmasında yer alan bütün maddelerin hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, Amerika ve Siyonist rejimin baskılarına boyun eğilerek bu noktada gösterilen gevşekliğin sadece Siyonist rejimin Filistin halkına yönelik sürdüğü saldırgan politikasına hizmet edeceğini ifade ettiler.
Bugün (03 Temmuz Pazar) ortak bir basın açıklaması yapan direniş grupları, uzlaşı hükümetinin başbakanlığı için Abbas’ın Selam Feyyad’ı aday gösterip bu konuda gösterdiği ısrarı reddettiklerini, direniş güçleri olarak ancak Filistin halkının hak ve hukukunu gözetecek bir hükümetle bu hükümetin başındaki kişiyi destekleyeceklerini belirttiler.
Siyonist işgal zindanlarında bulunan kahraman Filistinli esirlerin direnişlerine destek verdiklerini de belirten direniş grupları, işgalcinin sürdürdüğü baskı ve sindirme operasyonlarının esirlerin azim ve kararlılıklarını ortadan kaldıramayacağını ifade ettiler.
Direniş grupları yayınladıkları bildiride ayrıca, Gazze ile dayanışmak için yola çıkan Özgürlük Filosu-2’yi selamladıklarını belirterek, Siyonistlerin tehdit ve şantajlarına rağmen yola devam noktasında gösterdikleri ısrarcı tutumlarını da takdir ettiklerini dile getirdiler.
