HaberlerİranOrtadoğu

Tahran Cuma Namazı Hatibi: İslami direniş sulta düzeni karşısında dik durmaya devam ediyor

Tahran Cuma Namazı Hatibi, İslami direniş cephesinin her geçen gün daha neşeli ve canlı şekilde ABD ve sulta düzeni karşısında rolünü ifa etmekte olduğunu kaydetti.

Tahran Cuma Namazı Hatibi hüccetül-İslam Muhammed Hasan Ebu Turabi Ferd bu haftaki cuma namazı hutbelerinde düşmanın İslam ümmeti ve İran İslam nizamının zaferleri karşısındaki tehditlerine işaretle, istikbar dünyasının bölgede kendi illegal çıkarlarını tedarik için faaliyette bulunarak, İslam ve İran İslam İnkılabı düşüncesinin etkinliğinden endişe duyarken İslami direnişin emin adımlarla yoluna devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Tahran Cuma Namazı Hatibi, İslam ümmeti bağının Filistin, Yemen, Irak ve Lübnan milletlerini İslam İnkılabı ve İslam İnkılabı Rehberi’nin yol göstermeleri neticesinde aynı çatı altında topladığına işaretle, İslami İran’ın tüm gücüyle ABD’nin aşırı talepleri karşısında durduğunu ve kesinlikle İslami ülkülerine ulaşacağını ifade etti.

Ebu Turabi Ferd, İran İslam Cumhuriyeti’nin bölgedeki şimdiki gücünün her zamankinden daha fazla olduğunu hatırlatarak, ABD uşaklarının Suriye, Irak, Lübnan ve Yemen’deki vekalet savaşlarının Washington’un çöküşünü hızlandırdığını belirtti.

Tahran Cuma Namazı Hatibi ayrıca, ABD’nin bugün İslam ümmetine karşı koyma gücünü kaybettiğini vurguladı.

Ebu Turabi Ferd İslam ümmetinin bugünkü birliğinin rahmetli İmam Humeyni’nin 15 Hordad Kıyamı’nın kazanımlarından olduğunu belirtti.

Başa dön tuşu
Bugün 11 Haziran 2026 (15) içerik yüklenmiştir.