HaberlerİranKuzey AmerikaOrtadoğu

İran’ın casus uçağını düşürmesi ABD’yi panikletti

ABD, İran hava sahasına girerek gizlice fotoğraflar çeken insansız ABD casus uçağının düşürülmesini ört bas etmeye çalışıyor.

İran İslam Cumhuriyeti Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Üyesi Ali Ağazade Dafsari, ABD’ye ait insansız casus uçağının Kum kenti üzerinde İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu tarafından düşürüldüğünü açıkladı.

ABD ise bu konuda hiçbir açıklamada bulunmamayı ve bu skandalı sessizce geçiştirmeyi tercih ediyor.

Seyyid Dafsari, ABD casus uçağının, İran’ın Kum şehri yakınlarındaki nükleer enerji tesisleri hakkında bilgi toplama amacıyla uçtuğunu belirtti.

Fordo nükleer tesislerinin bulunduğu Kum kenti hava sahasında düşürülen uçağın, Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA’ya ait olduğunu açıklayan Dafsari, CIA’nın öteden beri İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı bu tür girişimlerde bulunduğunun bilindiğini, insansız ABD casus uçağının İran’a yakın bölgedeki ülkelerden birinden havalanarak Kum kenti hava sahasına kadar geldiğini, ama Sipahiler Ordusu Uzay Tarama Birliğinin ağına takılarak takip edildiğini ve görevini tamamlayamadan düşürüldüğünü söyledi.

ABD’nin Pakistan büyükelçisinin, bu konuda kendisine sorulan soruları cevaplamaktan kaçındığı bildirildi.

Soruları ABD için “fazla küçük düşürücü” olarak tanımlayan ABD’nin İslamabad Büyükelçisi, gazetecilerin bu skandalı fazla büyütmemeleri gerektiğini iddia ederek, ABD’nin İran karşısında aldığı bu ilginç istihbarat hezimetini örtbas etmeye çalıştı.

Başa dön tuşu
Bugün 13 Haziran 2026 (30) içerik yüklenmiştir.