FilistinHaberlerOrtadoğu

​İşgal Ordusu Bekir Ailesinin Çocuklarını Kasten Öldürdüğünü İtiraf Etti ​

İsrail askeri polisinin yürüttüğü soruşturma, 2014 yazındaki savaşta Gazze sahilinde Bekir ailesinden dört çocuğun kasıtlı olarak öldürüldüğünü ortaya çıkardı.

İşgal ordusunun Gazze Şeridi’ne açtığı savaş sırasında 16 Temmuz 2014’te işgal ordusu Gazze sahilinde futbol oynayan Bekir ailesinden yedi çocuğa hava saldırısı düzenledi. Saldırıda dört çocuk şehit olurken üç çocuk da yaralandı.

Haaretz gazetesinde yayınlanan habere göre hava saldırısı insansız hava aracıyla gerçekleştirildi ve saldırıyı gerçekleştiren ekibe sahilde silahlı unsurlar olduğu söylendi.

İşgal ordusunun saldırısında 10 yaşlarındaki Ahid Atıf Bekir ve Zekeriya Ahid Bekir, 11 yaşındaki Muhammed Ramiz Bekir ve 9 yaşındaki İsmail Muhammed Bekir şehit oldu.

Haberde, insansız hava aracını kullanan askerin sahilde oynayan çocukları net bir şekilde görmesine rağmen ateş açarak ilk çocuğu öldürdüğü, daha sonra diğer çocukların denize doğru kaçıştıkları, hava aracını kullanan askerin ikinci roketle üç çocuğu daha öldürdüğü belirtildi.

Haberde ayrıca insansız hava aracından gelen görüntüler gayet net olmasına rağmen işgal ordusunun hedef alınan kişilerin savaşçı mı yoksa çocuk mu olduğunun tespit edilemediğini öne sürdüğü kaydedildi.

İşgal ordusu söz konusu saldırıyla ilgili dosyayı üç yıl önce yeterli delil olmadığı iddiasıyla kapatmıştı.

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre işgal güçleri 2014 yazındaki savaşta 530’u çocuk 2174 Filistinliyi şehit etti ve 3 binden fazlası çocuk 10 bin 870 Filistinliyi de yaraladı.

Başa dön tuşu
Bugün 06 Ekim 2026 (63) içerik yüklenmiştir.