AvrupaHaberlerİranOrtadoğu

Avrupa’nın İran doğalgazına ihtiyacı vardır

İran İslam Cumhuriyeti Petrol Bakanlığı Vekili Muhammed Aliabadi, Avrupa’nın şiddetle İran’ın gazına ihtiyaç duyduğunu belirtti.

İran, Suriye ve Irak arasında gaz nakil boru hattı anlaşmasının imzalandığı törende konuşan Aliabadi “İran’ın Irak ve Suriye’ye gaz nakil boru hattı bu ülkeler arasında üçlü ilişkileri tüm alanlarda güçlendirecek ve bu anlaşma sadece ekonomik boyutlu değil. Üç ülke arasında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesiyle de bölge güvenliği güçlenecek” dedi.

Aliabadi “şu ana kadar söz konusu boru hattına bir ad konulmadı ancak şimdiden İslami boru hattı olarak anılıyor. Bu boru hattının güvenliğini sağlamak İran’da bizim görevimizdir. Suriye ve Irak’ta ise söz konusu devletlerin üstündedir. Uluslar arası sulardaki güvenliği ise uluslar arası yasalara bağlıdır” dedi.

Başa dön tuşu
Bugün 13 Haziran 2026 (35) içerik yüklenmiştir.