
İran Cumhurbaşkanı Ruhani gittiği New York’ta düzenlediği basın toplantısında Amerika yönetiminin Bercam nükleer anlaşması ile ilgili tutumunu eleştirdi.
Cumhurbaşkanı Ruhani, Bercam nükleer anlaşmasında füze diye bir şey yer almadığını, Amerika zaten Kasım’da uygulayacak bir yaptırım geride bırakmadığını vurguladı.
Amerika’nın Bercam’dan çekilmesi illegal bir hareket olduğunu belirten Ruhani, nitekim BM Genel Kurul zirvesinde dünya liderleri de bu kararı kınadıklarını ve Bercam nükleer anlaşmasına destek verdiklerini kaydetti.
Amerika bu tavrını sürdüremeyeceğinin altını çizen Ruhani, bu durum ne İran milleti, ne ABD milleti, ne Avrupa milleti ve ne de başka milletlerin lehine olduğunu ifade etti.
