
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın eski Genel Müdürü Muhammed el Baradei, Suudi muhalif gazeteci ve yazar Cemel Kaşıkçı’nın akıbetinden endişeli olduğunu belirterek, Kaşıkçı’nın kayıp olmasının dünyanın vicdanını uyandırdığını ifade etti.
Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Muhammed el Beradei, yer yüzünde kalemden başka bir şeyi olmayan Kaşıkçı gibi bir insanın kayıp olması yüzünden dünya vicdanının uyanmasının bir kez daha insanlık ilkelerinin onu yok etmeye yönelik tüm çabalara rağmen hala kalplerinde yaşadığına dair ümit penceresini açtığını belirtti.
Mısırlı ünlü siyasetçi, bu uyanış devamının kurtarıcı bir halka olduğunu söyledi.
Ayrıca Arap Gazeteciler Birliği yaptığı açıklamada, Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesini kınayarak, bu cinayeti yapanların yargılanması ve cezalandırılmasını ve olay sorumlularının bir an evvel bu olay ile ilgili gerçekleri aydınlatmaları gerektiğini vurguladı.
Kaşıkçı’dan 2 ekimde Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsoluğuna girdikten sonra haber alınmıyor.
