HaberlerOrtadoğuSuriye

Suriye ordu birlikleri Hama’dan tamamen çekildi

Suriye’de yetkili bir enformasyon kaynağı; ordu birliklerinin dün Hama kentindeki Asi Meydanını tamamen terk etmesi ardından Hama’da hiç bir askeri birliğin kalmadığını belirterek, bir kısım medya kanallarının bunun aksi yönünde yayınladıkları haberlerin gerçekle hiç bir ilgisi olmadığını vurguladı.

SANA’ya açıklamada bulunan Hama Valisi Enes el-Naim, ilde güvenlik ve istikrarı sağlayan ordu birliklerinin dün kentten tamamen çekildiğini vurgulayarak, bazı uydu kanallarının ordu birliklerinin halen kentte olduğuna dair yayınlarının tamamen sağlıksız ve gerçek dışı olduğunu kaydetti.

Hama Valisi, ilin Arap ve yabancı medya mensupları ve muhabirlerden oluşan basın heyetinin ziyaretine tanık olmasına ve bu kanalların ordunun kentte güvenliği sağladıktan sonra Hama’dan çekilerek kışlalarına dönüşünü görüntülemesine rağmen, medya kanallarının bu tarzda yalan ve asılsız haberler yayınlamasının şaşırtıcı olduğunu söyledi.

Vali el-Naim, Hama’nın hızlı şekilde yeniden afiyetine kavuştuğunu, normal hayata yeniden dönülmekte olduğunu ve yetkili mercilerin önümüzdeki iki gün içinde kente gelerek kamu kurum ve kuruluşlarının yeniden çalışır hale gelip vatandaşlara hizmet sunması için gerekli çalışmaları yapacağını sözlerine ekledi.

Başa dön tuşu
Bugün 06 Haziran 2026 (22) içerik yüklenmiştir.