HaberlerİranOrtadoğu

Avrupalılar SPV yüzünden İran’dan özür diledi

Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Mahmut Vaizi, Avrupalı yetkililerin SPV mali mekanizması uygulanmadığı için İran’dan özür dilediklerini açıkladı.

Muhabirimizin “Siz daha önce Avrupalıların iki haftaya kadar İran ve Avrupa arasında özel mali kanal SPV’yi yürürlüğe koyacaklarını söylediniz” hatırlatması üzerine Vaizi, iki hafta süresini söylemediğini ve sadece miladi yılın sonuna kadar dediğini belirtti.

Vaizi, bu söz aslında Avrupa Birliği Dış Politika Sorumlusu Federica Mogherini’nin sarf ettiği sözün tekrarlanmasından ibaret olduğunu kaydetti.

Vaizi, ancak Avrupalı yetkililer de İran’dan özür dilediklerini ve gecikmeye gerekçe olarak da Amerika’nın baskılarını ileri sürdürdüklerini, fakat çalışmalarını durdurmadıklarını ve bu konuda ilerleme kaydettiklerini belirttiklerini ifade etti.

Başa dön tuşu
Bugün 11 Haziran 2026 (53) içerik yüklenmiştir.