AfrikaHaberlerİranOrtadoğu

İran’da Somali halkıyla dayanışma günü düzenlendi

İran halkı, “Somali halkıyla dayanışma günü” olarak ilan edilen 22 Ağustos pazartesi gününde, açlık, kıtlık ve kuraklık içerisinde ölümle pençeleşen Somali halkına ayni ve nakdi yardım topladı.

İran İslam Cumhuriyeti Kızılay cemiyeti halkla ilişkiler dairesinden yapılan açıklamada, yardımsever İran halkının her zaman, yardıma ihtiyaç duyan Müslüman kardeşlerine yardıma ilk koşan olduğu gibi Somali halkına da yardım eli uzatmak için ilan edilen Somali ile dayanışma gününde İran genelinde, başlatılan yardım toplama kampanyalarında, ayni ve nakdi yardımlarını ilgili yerlere teslim ettiler.

İran halkı her zaman, ihtiyaç sahibi halklara yardımda bir adım daha önde olmak için yaptığı insani yardımlar kapsamında Somali’de yaşanan insani facianın giderilmesine katkı sağlamak amacıyla, Pazartesi günü kurulan yardım çadırlarına giderek, Somali’deki ihtiyaç sahiblerine ulaştırılmak üzere ayni ve nakdi yardımlarını teslim etti.

İran İslam cumhuriyeti, Somali halkıyla dayanışma günü ile eş zamanlı olarak 5 ve 6. yardım paketlerini de Somali halkına ulaştırdı.

Başa dön tuşu
Bugün 12 Haziran 2026 (22) içerik yüklenmiştir.