AsyaHaberlerKuzey Amerika

Pakistan 200 Amerikalı diplomatı sınırdışı ediyor

Pakistan yönetimi, bu ülkede teröristlerle mücadele bahanesi ile bulunan 200 Amerikalı sözde diplomatı, gerçekte casusu sınırdışı etme kararı aldı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Amerika’nın İslamabad Büyükelçiliği’ne gönderdiği notada 200 Amerikalı diplomatın hemen Pakistan topraklarını terk etmelerini istedi.

Pakistan yönetimine yakın kaynaklar, İslamabad yönetiminin Amerikalı diplomatların Pakistan yasalarını hiçe saymaları ve izinsiz olarak istedikleri zaman istedikleri yere yolculuk etmelerinden sıkılmaya başladığını ve bu yüzden 200 Amerikalı diplomata Pakistan’ı terk etmeleri için 20 ila 40 gün süre tanıdığını belirtiyor.

Bu arada kararı tatildeyken duyan Amerika’nın Pakistan Büyükelçisinin hemen büyükelçiliğe döndüğü belirtiliyor.

Başa dön tuşu
Bugün 14 Haziran 2026 (19) içerik yüklenmiştir.