
İran güvenlik güçleri, dövizde yolsuzluk yapan çetenin 5 üyesini tutuklayarak ilgili adli makamlara teslim ettiler.
İran istihbarat bakanlığının verdiği habere göre, sözkonusu kişilerin, ekonomi sisteminde sorun çıkarmak, kanunsuz bir şekilde döviz alım ve satışı yapmak, gayri meşru yollardan gelir elde etmek ve sahte belge düzenlemekten tutuklandılar.
Kağıt üzerinden şirketlerin kurulması ve bazı banka şubelerinin yetkililerinin bu çetede yer aldığı bildirilirken, bu çetenin en az 74 milyon dolar kanunsuz bir şekilde döviz havalesi yaptığı anlaşılıyor.
Bu arada İran emniyet güçlerinin 20 milyon dolarlık kanunsuz bir havaleyi engellediği bildirildi.
İran istihbarat bakanlığı, geçen yıl ağustos ayında yaptığı açıklamada, iktisadi alanda yolsuzluklarla mücadeleyi dünya emperyalizmine karşı ekonominin zaferi olacağını bildirmiş ve ”iktisadi savaşla mücadele, bakanlığın öncelikli siyaseti olacaktır’ açıklamasında bulunmuştu.
