FilistinHaberlerİranOrtadoğu

Hamas: Bu yıl Dünya Kudüs Günü çok daha farklı olacak

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın İran temsilcisi Kaddumi, korsan İsrail’in Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki İslami Uyanış hareketlerinden rahatsızlık duyduğunu aktardı.

Halid Kaddumi, bu yılın Kudüs Günü ile geçtiğimiz yıllarda ihya edilen Kudüs günleri arasında, bölgede gittikçe yayılan İslami Uyanış açısından fark olduğuna dikkat çekti.

İslami Uyanış hareketlerinin bu denli artmasının, Kudüs Günü’ne denk gelmesinin Kudüs’ün İsrail işgalinden kurtulup özgürlüğüne kavuşması için büyük bir umut olduğunu söyledi.

“Siyonist rejimin geçmiş yıllarda Sina Çölü’ndeki saldırıları ve en son geçen hafta hava saldırıları sonucunda 7 Mısır askerini öldürmesi, Tel Aviv’in komşularına karşı daha saldırgan planlara sahip olduğunu ve bölgesel ve uluslararası anlaşmalara uymayacağını kanıtladı.” dedi.

Kaddumi, Filistin topraklarının Siyonist işgalden kurtulması için en iyi yolun Müslüman Ülkelerin birlik olması olacağını belirtti.

Kudüs Günü, Ramazan ayının son Cuma’sında, Filistin halkıyla dayanışmanın vurgulandığı ve Filistin topraklarındaki İsrail işgaline ve Kutsal Kudüs’teki Mescid-i Aksa’nın Siyonist rejimin kontrolü altında olmasına karşı tepkilerin ortaya konulduğu eylemlerin yapıldığı İmam Humeyni(ra) tarafından ilan edilen bir gündür.

Başa dön tuşu
Bugün 14 Haziran 2026 (19) içerik yüklenmiştir.