HaberlerİranKuzey AmerikaOrtadoğu

Amerika sürekli sınıf başkanını oynamak istiyor

İran İslami Şura Meclisi Dış Politika ve Milli Güvemlik Komisyonu Sözcüsü, Amerika’nın sürekli sınıf başkanını oynamak istediğini söyledi.

İran İslami Şura Meclisi Dış Politika ve Milli Güvenlik Komisyonu Sözcüsü Kazım Celali, Obama’nın Beşar Esad’ın iktidardan çekilmesi için baskı yaptığını, Amerika’nın sürekli sınıf başkanı rolü oynamak istediğini, bütün dünyanın Amerika’nın Suriye’ye dehaletini ibretle izlediğini söyledi.

Amerika’nın pozisyonunu, yalandan öteye geçmeyen, sahte bir demokrat jesti olarak değerlendiren Celali, Amerika demokrasiyi savunuyorsa, Bahreyn Halkı için neden böyle bir pozisyon almadığını neden Bahreyn İnkılabı sırasında şiddetle yüzyüze geldindiği sordu.

Kazım Celali, Amerika’nın diğer ülklelerin halklarının menfaatlerinin ve barışın yanında yer almadığını, sadece Amerika ve dünya Siyonizminin çıkarları peşinde olduğunu belirtti.

Dış Politika ve Milli Güvenlik Komisyonu Sözcüsü Kazım Celali, Amerikalıların ve Avrupalıların direniş hareketlerinin sadece bir veya iki rejim ile bağlantılı olduğunu varsaydıklarını oysa direniş hareketlerinin kökünün büyük İslam ümmetinin uyanışında olduğunu söyledi.

Başa dön tuşu
Bugün 08 Haziran 2026 (78) içerik yüklenmiştir.