
İslami Direniş Hareketi (Hamas), Siyonist işgal hükümeti Ulaştırma Bakanı Şaul Mofaz’ın direniş liderlerini öldürme çağrılarının çok akılsızca olduğunu belirterek, bu tehditlerin hareketi tedirgin etmediğini, ister ateşkes ister çatışma; bütün seçeneklere hazır olduğunu belirtti.
Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Filistin Enformasyon Merkezi’ne bugün (12 Eylül Cuma) yaptığı özel açıklamada şöyle dedi: “Mofaz’ın direnişin lider ve sembol isimlerine karşı suikast düzenleme çağrıları, akılsızcadır. Bu çağrılar ateşkese devam etme veya tekrar çatışmaya dönme konusunda Siyonist işgal saflarında kafa karışıklığının boyutunu yansıtıyor. Hamas, ister ateşkes ister çatışma her zaman her türlü seçeneğe hazırdır.”
Şaul Mofaz, Maariv gazetesine yaptığı açıklamada, direnişin liderleriyle sembol isimlerine karşı suikastlara yeniden başlanmasını istemişti.
Diğer taraftan İslami Direniş Hareketi (Hamas), daha önce yaptığı açıklamada; Gilat Şalit’in serbest bırakılmasına karşılık Filistin direniş gruplarının sunduğu listenin tartışmaya açık olmadığını ve buradaki isimlerle oynamanın söz konusu olamayacağını belirterek, Siyonistlerin Gazze’ye saldırma tehditlerinin de kendilerini korkutmadığını ifade etmişti.
