FilistinHaberlerOrtadoğu

Hamas liderlerinden Hasan Yusuf dün akşam yeniden tutuklandı

Siyonist işgal ordusu, Hamas’ın önde gelen liderlerinden milletvekili Şeyh Hasan Yusuf’u Ramallah şehrinin kuzeyinde bulunan Za’tara askeri kontrol noktasında altı saat gibi bir süre gözaltına aldıktan sonra tutukladığını duyurdu.

Filistinli kaynaklar, Cenin şehrinde ikamet eden kızını ziyaretinden dönen Şeyh Hasan Yusuf’un Za’tara askeri kontrol noktasında altı saat tutulduktan sonra tutuklandığını ifade etti.

Milletvekili Hasan Yusuf 6 yıl süren tutukluluk süresinin ardından 28 gün önce serbest bırakılmıştı.

Hasan Yusuf’un tutuklanmasıyla Siyonist zindanlardaki Filistinli milletvekili sayısı 17’ye yükselmiş oldu.

Diğer yandan Ramallah’a yakın Za’tara askeri noktasında milletvekili Şeyh Hasan Yusuf’un tutuklanmasını kınayan Filistin Meclisi Başkan Yardımcısı Dr. Ahmed Bahr, Siyonist rejimin seçilmiş kişileri tutuklamasının ve Filistin halkını sözcüsü durumundaki vekillerden yoksun bırakmasının Filistin halkının özgürlük taleplerini yok edemeyeceğini ifade etti.

Başa dön tuşu
Bugün 29 Eylül 2026 (51) içerik yüklenmiştir.