Asyaİran

Nebenzya: İran ve Rusya hariç tüm ülkeler, Suriye’den ayrılmalı

Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vasily Nebenzya, İran ve Rusya’nın Suriye’deki varlığının yasal olduğunu belirterek, diğer ülkelerin Suriye’deki varlığının yasal olmadığı için bu ülke topraklarını bir an evvel terk etmeleri gerektiğini kaydetti.

Eş Şark el Evsat gazetesine konuşan Nebenzya, İran ve Rusya’nın Şam’ın yasal yönetiminin talebi üzerine teröristlerle mücadele için bu ülkede bulunduklarını ifade etti.

Rus yetkili, Suriye’de birçok cephede IŞİD teröristlerinin yenildiğine işaretle, ancak bu ülkede terör tehditlerinin tamamen bitmediğini ve Nusra Cephesi gibi bazı terör örgütlerinin hala İdlip’te faaliyet yaptığını belirtti.

ABD’nin bölgede İran’ın rolü ve “İran tehditleri” diye endişeleri hakkında ise, Nebenzya, İran’ın bölgenin bir parçası olduğunu ulusal sınırları dışında ulusal çıkarları bulunduğunu kaydetti.

Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi, ABD’nin İran’a karşı yaptırımları ve nükleer anlaşmadan çekilmesi hakkında ise, Washington’un bu adımlarının sadece bölgede gerilimi tırmandırdığını söyledi.

Eş Şark el Evsat muhabirinin İran’ın Yemen’e silah gönderdiğine dair iddiasına ilişkin ise Nebenzya, İran’ın Yemen’e silah gönderdiğini gösteren hiçbir kanıt ve işaretin olmadığını belirtti.

Başa dön tuşu
Bugün 12 Haziran 2026 (27) içerik yüklenmiştir.