
Siyonist işgal ordusuna bağlı birliklerin bugün sabah erken saatlerde Batı Yaka’nın Cenin şehrine bağlı Kefiret ve Ya’bad köyleri arasında barikat kurup, gelip geçen araçları didik didik aramaya başladığı bildirildi.
Fakua ve El-Arka köylerini de basan işgal askerlerinin köyün cadde ve sokaklarında devriye gezdikleri belirtilirken, her iki köyde de tutuklanan olup olmadığı konusunda ise bilgi verilmedi.
Siyonist işgal ordusu Ramazan ayıyla birlikte Batı Yaka’nın birçok şehir, kasaba ve köyünü basıp terör estirdi.
Sadece Ramazan ayında yaptığı baskınlarda onlarca kişiyi tutuklayan işgal ordusu, Filistin yönetiminin Filistin devletini BM’ye götüreceği Eylül ayında başlayabilecek muhtemel gelişmelerin önünü kesmeyi amaçlıyor.
Siyonist rejim, Filistin devletinin BM’ye götürüleceği tarihlerde işgal altındaki Filistin topraklarında olayların kontroldan çıkmasından korkuyor. Abbas yönetimi, Filistinlilerin işgal rejimini rahatsız edecek gösterilerine izin vermeyeceğini duyurup bu konuda işgalciye güvence verdiyse de işgal rejimi üçüncü intifadanın başlamasından endişe duyuyor.
