EkonomiHaberlerİranKafkasyaOrtadoğu

İran-Ermenistan işbirliği kapasiteleri geliştirilmelidir

Ermenistan Tarım Bakanı Sergei Karatiyan, İran ve Ermenistan’ın tarım alanında işbirliği kapasitelerinin ihya edilmesi gerektiğini vurguladı.

Ermenistan Tarım Bakanı Karatiyan, İran ziyareti çerçevesinde Doğu Azerbaycan Valisini ziyaret etti.

Görüşmede İran ve Ermenistan’ın son yıllarda ticari ve siyasi ilişkilerinin geliştiğini belirten Karatiyan, bu eğilimin özellikle tarım alanında da gelişmesini istedi.

Ermeni bakan İran ile işbirliği konusunda bilimsel sahaların daha çok önemli olduğunu belirterek İranlı uzmanların tarım üzerindeki deneyim ve kazanımlarını Ermenistan’la paylaşmalarını temenni etti.

Karatiyan İran’a yaptığı üç günlük ziyareti sırasında İran’ın bilimsel ve teknolojik yetenekleri ile yakından tanışma fırsatı olduğunu da sözlerine ekledi.

Başa dön tuşu
Bugün 27 Haziran 2026 (35) içerik yüklenmiştir.