İran ve Venezuela yeni bir petrol anlaşması imzaladı

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın Karakas’a yapacağı ziyaretin eşiğini iki ülke arasında yeni bir petrol anlaşması imzalandı.
İran Deniz Tesisleri İnşası ve Mühendisliği ve Venezuela Pedosa (bu ülkenin petrol bakanlığına bağlı) Şirketleri arasında yeni bir petrol anlaşması imzalandı. Bu anşalma doğrultusunda denizde petrol ve doğalgaz faaliyetleri yapan platform inşa edilecektir.
Deniz Tesisleri İnşası ve Mühendisliği Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Alirıza Saeti, bu anlaşmanın amacı yurt dışına teknik ve mühendislik hizmetler vermenin yanısıra yurt dışındaki hizmerlerin geliştirilmesi olduğunu söyledi.
Saeti, bu anlaşmanın iki ülke arasında daha önce yapılan anlamaların güçlendirilmesine yardımcı olacağını söylerken, anlaşmanın birinci ve ikinci fazlarının değerlerinin 17 milyon dolar tutarında olduğunun bilgisini verdi.
Deniz Tesisleri İnşası ve Mühendisliği Şirketi Genel Müdür Yardımcısı, anlaşmanın birinci ve ikinci fazları için dört aylık ve üçüncü ve dördüncü fazları için de yedi aylık bir süre tanımlandığını kaydetti.
