FilistinHaberlerOrtadoğu

Abbas güçleri El-Halil ve Nablus’ta 5 Hamas mensubunu tutukladı

Filistin halkı Siyonist rejimle varılan esir takası nedeniyle bayram ederken, düşmana hizmeti görev bilen Abbas güçleri Batı Yaka’da Hamas mensuplarına karşı baskın ve tutuklamalarını sürdürüyor.

Abbas güçleri El-Halil şehrinde yaptıkları operasyonlarda serbest bırakılacak esirler için düzenlenen yürüyüşe katılan Ahmed Es-Semmak ile İslam El-Kudsi’yi tutukladı.

Nablus şehrinde de baskınlar yapan Abbas’a bağlı güçler, üç kişiyi tutukladı.

Filistin halkının sevincini kursağında bırakan bu güçler düşmana hizmetten başka bir vazife görmüyor. Herkes nefesini tutup heyecandan sevinç gözyaşı dökerken; dost ve düşmanın takdir ettiği esir takası anlaşması ve bu anlaşmayla aileleri arasına dönecek kahraman Filistinliler bu güçlerin umurunda değil. Onların bildiği tek şey var, o da işgal rejimine hizmet. Oysa serbest kalacak esirler arasında Fetih’e mensup kişiler de var. Hamas hareketi sadece kendisine bağlı esirlerin listesini hazırlamadı. Listede bütün gruplardan ve bütün Filistin coğrafyasından esirler var.

Başa dön tuşu
Bugün 11 Haziran 2026 (22) içerik yüklenmiştir.