HaberlerİranOrtadoğu

Amerikalılar yenilgilerini, senaryolarla örtbas etmeye çalışıyor

Sudan Cumhurbaşkanı Danışmanı ile görüşen İslami Şura Meclis Başkanı Ali Laricani, ABD’nin İslam Cumhuriyetine yönelik yeni senaryosunun yalan olduğuna işaret ederek Amerikalıların Orta Doğu bölgesindeki yenilgilerini örtbas etmek için senaryo ve komplolara yöneldiğini belirtti.

Görüşmede Laricani “ABD, bölgesel devrimlerde müttefiklerini bir bir kaybetti ve bölge Müslümanlarının İslami uyanıştaki yenilgilerini örtbas etmek için yeni senaryolar kurmaya başladı” dedi.

Bölgesel gelişmelerle ilgili olarak Laricani, “Orta Doğu’daki tüm gelişmeler, hayati önem taşıyan bir sonuç vermeli. Bu da, İslam Dünyasının gerçek birlik ve beraberliğinin korunmasıdır. İran her zaman Sudan devleti ve milletinin İslam Dünyası ve özellikle Filistin ilkeleri konusundaki tutumunu övmüştür” dedi.

Sudanlı yetkili de İran’ı bölgedeki gerçek ve güçlü bir dost olarak gördüklerini vurgulayarak bölgede istikrar ve huzurun sağlanmasının İran’ın aktif ve etkili rolüyle mümkün olduğunun altını çizdi.

Başa dön tuşu
Bugün 11 Haziran 2026 (53) içerik yüklenmiştir.