FilistinHaberlerOrtadoğu

Batı Yaka’daki faaliyetlerimiz durdurulamaz

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın önde gelen liderlerinden Dr. Mahmud ez-Zehhar, Abbas’a bağlı güçlerin Batı Yaka’da Hamas’ı sindirme ve tasfiye etme çabalarının aksi yönde sonuçlar doğuracağı konusunda uyardı.

Zehhar dün (03 Ekim Cuma) yaptığı basın açıklamasında şöyle dedi: “Hamas’ı bastırmak için Batı Yaka’daki güvenlik uygulamaların aksi yönde sonuç vereceği kesindir. Mahmut Abbas’a bağlı güçlerin eliyle yavruları kaçırılan, tutuklanan ve eziyete maruz kalan ailelerin bu güçlere karşı büyük bir öfkesi var.”

“Batı Yaka, ister Siyonistlerden gelsin, ister işbirlikçilerinden gelsin böyle bir uygulamayı kabul etmeyecektir. Abbas güçleri yaptıklarının karşılığını Gazze’de olduğu gibi burada da çok ağır ödeyecektir”.

Abbas güçlerinin Avrupa tarafından güvenlik konusunda destekleneceğine dair çıkan haberlere de değinen Zehhar şöyle dedi: “Avrupa’nın meşru olmayan bir yönetime göndermek istediği yardımlar, Filistin halkının hizmetinde değil, İsrail’in hizmetinde kullanılacaktır”.

Kahire’deki Hamas ile Fetih arasındaki diyalog toplantısına da değinen Zehhar, Kahire’ye gidecek heyetin hem içerden hem de dışardan seçileceğini ifade etti.

Başa dön tuşu
Bugün 06 Haziran 2026 (22) içerik yüklenmiştir.