
Amerika’nın ABC News kanalı, İran ve Lübnan istihbaratının 12 CIA casusunu yakalamayı başardığını duyurdu.
ABC News kanalı İran ve Lübnan istihbaratının 12 CIA casusunu tutukladığını, tutuklamaların Amerika’da derin kaygı uyandırdığını duyurdu.
Habere göre, CIA’nin iki casusluk takımı İran ve Hizbullah’ın faaliyetleri üzerinde odaklanmış ve topladıkları bilgileri Amerika’ya gönderiyordu.
Öte yandan Reuters de konu ile ilgili haberinde, Amerikalı yetkililerin İran ve Hizbullah’ın CIA casuslarını tespit ederek yakalamakta çok başarılı olduklarını itiraf ettiğini duyurdu.
CIA’nin eski ajanlarından Bob Baer, İran ve Hizbullah’ın casusları kontrol altına almaktaki yeteneğinin göz ardı edilemeyeceğini vurguladı.
