AvrupaHaberlerİranOrtadoğu

Fransa, İran’a karşı uygulayacağı yaptırımı eline yüzüne bulaştırdı

İran’a tek yanlı olarak petrol ambargosu uygulanması üzerine ısrar eden Fransa’nın bu tutumundan geri adım atmak zorunda kaldığı bildirildi.

Haberi duyuran Reuters, Fransa yönetiminin bundan önce İran’a tek yanlı petrol ambargosu üzerinde ısrar ettiğini, ancak Fransa Dışişleri Bakanlığı şimdi bu yaptırımları Avrupalı müttefikleri ile görüştükten sonra kesinleştireceğini açıkladığını duyurdu.

Fransa Dışişleri’nden yapılan açıklamada, Paris yönetiminin İran’a daha ağır yaptırımların uygulanmasına destek verdiği, ancak bunu Avrupalı müttefikleri ile koordineli bir şekilde yapmak istediği kaydedildi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü de gelecek hafta AB dışişleri bakanları zirvesinde İran’a karşı petrol ambargosunu ele alacaklarını belirtti.

Başa dön tuşu
Bugün 14 Ekim 2026 (10) içerik yüklenmiştir.