AvrupaDünyaEkonomiHaberler

Avrupa Birliği motorin sıkıntısı yaşıyor

Bloomberg haber ajansı, Avrupa Birliği’nin önümüzdeki birkaç ay içinde ciddi bir dizel sıkıntısıyla karşı karşıya kalacağını duyurdu.

Perşembe günü Fars Haber Ajansı’na göre, Bloomberg yazarı Jack Whittles, Wood Mackenzie Energy Consulting Institute tarafından yayınlanan bir rapordan alıntı yaparak, ”Kuzeybatı Avrupa dizel stokları, baharın başında son on iki yılın en düşük seviyesine inecek.’ diye yazdı.

Yazara göre, Avrupa Birliği’ndeki enerji durumu, Avrupalı ​​liderlerin Rus yakıt tedarikini kesmeye karar verdiği Şubat ayında daha da kötüye gitti.

Wood Mackenzie analisti James Barley, Rusya’nın Avrupa’ya deniz yoluyla dizel yakıt sağlayan tek büyük tedarikçi olduğunu ve Rus petrol tankerlerine yönelik yaptırımlar nedeniyle Avrupa Birliği’nde dizel krizinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Bu rapora göre, Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri’nin karşılaştığı bir diğer sorun vadeli işlem piyasalarının yapısı ile ilgilidir. Özellikle, yakıtın hızlı teslimatı, biraz daha uzun bir süre boyunca dağıtılan aynı yakıttan daha pahalıdır. Whittles, bunun depolamayı azaltacağını ve ciddi bir dizel sıkıntısına neden olacağını söyledi.

Başa dön tuşu
Bugün 11 Haziran 2026 (39) içerik yüklenmiştir.