
İran Limanları ve Denizcilik Örgütü Denizcilik Genel Müdürü, Hüseyni Erbain ziyaretçileri için İran-Irak deniz yolcu hattının hizmete açıldığını duyurdu.
“Mehdi Fermiheni Farahani”, Limanlar Kurumu’nun Hüseyni Erbain ziyaretçilerin deniz yoluyla hareketini kolaylaştırmayı gündemine aldığına dikkat çekerek şunları kaydetti:
“Erbain günlerinde deniz trafiği için Abadan ve Horremşehr’in 2 limanı kullanılacaktır.”
Farahani, Erbain ziyaretçileri için Horremşehr limanından Irak’taki Abuflos limanına taşınması için üç yüzer geminin tahsis edildiğine işaretle şunları ekledi:
“Erbain ziyaretçilerini Fars Körfezi’ndeki Horremşehr limanı yolcu terminalinden Irak’taki Abuflos limanına transfer etmek için İran İslam Cumhuriyeti Gemicilik Şirketi ile yapılan görüşmelere göre 2 adet yüzer gemi Irak özel sektörü tarafından ve 1 adet yüksek hızlı yüzer gemi temin edildi ki her yolculuk 40 dakika sürüyor.”
