HaberlerDünyaİranOrtadoğu

Sebahiferd: Radardan kaçan her türlü düşman uçaklarını sınırlardan kilometrelerce uzaktan izliyoruz

Ordu Hava Savunma Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Ali Rıza Sebahiferd, Tahran’da Cuma namazı hutbesi öncesinde açıklamalarda bulundu.

İRNA haber ajansının haberine göre Sebahiferd, ABD’nin İran milletine karşı işlenen suçlardan ve İslam Cumhuriyeti’ne saldırmaktan vazgeçmediğini belirterek “İnkılap zaferinin ilk döneminde sekiz yıl süren savaş, ve Fars Körfezi’ne doğrudan askeri  müdahale, Fars Körfezi sularında savunmasız bir  İran uçağının hedef alınması ve ülkenin ekonomik altyapısını  hedef alan çok yönlü korkakça yaptırımların uygulanması, uluslararası formlarda küresel konsesüs yaratma çabaları, ayaklanmaları destekleme ve İran ve İslam kültürünü istila etmeye ve kimliği yok etmeye çalışmak için buraya nüfuz etme, (tüm bunlar)bu hedefleri mezara kadar taşıyacak olan ABD’li liderler ve onların paralı askerlerinin ortak savaş örneklerinin bir parçasıdır” dedi.

İran halkının, baskı her ne kadar artarsa ilerlemenin ve ulusal güç birleşenlerinin motivasyonlarının da o derece artacağına dikkat çeken Sebahiferd “İnkılabın, ülkenin ve İslami sistemin düşmanlarına hatırlatılmalıdır ki , bizi çok yönlü yaptırımların en ağır baskısına maruz bırakıyorsunuz ancak unutmayın ki ordu savunma gücü ve Devrim Muhafızları hava savunması, savunmanın ön saflarında kendine yetme, hazırlık ve savaş gücü açısından en üst düzeydedir ve her ikisi de kuvvetler birimidir” ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Ekim 2026 (13) içerik yüklenmiştir.