
İran İslam Cumhuriyeti Gümrüğü Halkla İlişkiler ve Uluslararası İşbirliği Dairesi Genel Müdürü, İran’ın “Eco” üyesi ülkelere 3,6 milyar dolarlık ihracat yaptığını açıkladı.
İran İslam Cumhuriyeti Gümrüğü Halkla İlişkiler ve Uluslararası İşbirliği Dairesi Genel Müdürü Omid Golzari şunları söyledi:
“İran’ın Ekonomik İşbirliği Örgütü ECO üyesi ülkelere petrol dışı ihracatının 3,6 milyar doları aşması, İran’ın bu ülkelerle olan ticaretindeki pozitif dengeyi gösteriyor.
Golzari açıklamalarının devamında “Bu yılın ilk dört ayında İran’ın ECO üyesi ülkelere petrol dışı ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 5 artışla 3 milyar 615 milyon dolara ulaştı.” dedi.
Gümrük Halkla İlişkiler ve Uluslararası İşbirliği Dairesi Genel Müdürü ayrıca şunlara değindi: “ECO örgütüne üye ülkeler arasında 1402 yılının ilk dört ayında İran mallarının en büyük alıcıları sırasıyla Türkiye, Pakistan, Afganistan, Azerbaycan cum., Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan, Kazakistan ve Kırgızistan’dı.
Golzari sözlerinin devamında İran’ın 1402 yılının ilk dört ayında ECO ülkelerinden ithalatının büyük kısmı sırasıyla Türkiye, Pakistan, Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan, Azerbaycan Cumhuriyeti, Türkmenistan, Afganistan ve Kırgızistan’a yapıldığı ifadesini kullandı./
