
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki, Kuzey Kore Cumhurbaşkanıyla görüşmesinde, iki ülke arasında 30 yıldır siyasi ilişkilerin bulunduğunu, iki ülkenin zor günlerin dostu olduğunu söyledi.
Mutteki, iki ülke arasında ilişkilerin bugün yeni ufuklar kazanarak daha da gelişmesini istediklerini hatırlatarak, ABD’nin Bush’un yanlış dış politikasının iflası sonrası bağımsız ülkelere isteklerini dayatacak güçte olmadığını belirtti.
Mutteki Kore yarımadası sorununa değinerek, İran’ın birlik diyalogunu desteklediğini ve bölge ülkelerinin başkalarının müdahalesi olmadan sorunlarını kendilerinin çözüme kavuşturmasına inandıklarını vurguladı.
Kuzey Kore Cumhurbaşkanı da bu görüşmede, İran’ın Ortadoğu ve Fars Körfezinde istikrar ve güvenlik ortamı sağlanması için çabalarını çok değerli bulduklarını, İran gibi dost bir ülkenin gelişmeleri ve ilerlemelerini takip ettiklerini belirtti.
