
İran İslam Cumhuriyeti İslami Şura Meclisi Başkanı, Devrim Muhafızları Ordusu’nun tüm gücünden İran’ı kalkındırmak üzere faydalandığını belirtti.
Ali Laricani ‘Hatem’ül Enbiya İmar Karargahı’ komutanları ve müdürlerinden oluşan toplulukla biraraya geldi.
Ali Laricani konuşmasında, “İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Ordusu daha ilk kurulduğunda İslam Devrimi ve cihad zihniyeti tüm üyelerinde mevcuttu; Kutsal Savunma’dan sonra ise, Devrim Muhafızları Ordusu tüm gücünü ortaya koymak suretiyle, ülkenin imar ve kalkınmasını amaçladı. Nitekim günümüzde, projelerde hız ve kalite peşinde olanlar, ‘Hatem’ül Enbiya İmar Karargahı’na yönelmektedir” diye vurguladı.
İran İslami Şura Meclisi Başkanı Laricani, İslam Devrimi düşmanlarının Devrim Muhafızları Ordusu aleyhine yarattıkları atmosferlere değinerek, “Devrim Muhafızları Ordusu, düşmanlar tarafından beslenmekte olan kini ve içte yaratılan atmosferleri ciddiye almaksızın imar alanındaki gayretlerine devam etmektedir” dedi.
Ali Laricani, Devrim Muhafızları Ordusu’nun daha en başından sahip olduğu devrim ruhu ve de İslam Devrimi amaçlarına sadakate ve de bunun aksi herhangi bir eylemden sakınma temeline dayandığını ve bu sayede Devrim Muhafızları Ordusu’nun günümüzde artık herkesin, özellikle de ‘İran İslam Cumhuriyeti Kutsal Düzeni düşmanları’nın dikkatinin odağı haline geldiğini vurguladı.
Laricani, “Amerika’nın Devrim Muhafızları Ordusu üzerinde yoğunlaşmış olması ve de Devrim Muhafızları Ordusu Komutanları’na yaptırım uyguluyor olması, Devrim Muhafızları Ordusu’nun İslam Devrimi amaçlarına sadık kalacağının farkına varmış olmasından kaynaklanmaktadır” diye açıklarken, bu gerçeğin Amerikalılar için büyük önem arzettiğini, Devrim Muhafızları Ordusu’nun farklı bir tutum sergilemiş olması durumunda ise, Amerikalıların da bu tarz bir düşmanlık ve de yaptırıma yönelmiş olmayacağını ekledi.
İran İslami Şura Meclisi Başkanı Laricani, ‘Hatem’ül Enbiya İmar Karargahı’ komutanları ve müdürlerine, “Ülke ve meclisin değerinizin farkında olduğundan emin olunuz. Şüphesiz, gayretleriniz halk tarafından da açıkça görülmekte ve emeklerinizin kıymeti bilinmektedir” diye seslendi.
