AmerikaAvrupaDünyaHaberlerIrakİranOrtadoğuSuriye

“Pembe ceketli kız” bu kez kefen yerine güçlü füzelerin üzerine yazıldı

3 Ocak 2024’te Kirman’da meydana gelen terör saldırısı, İran topraklarında bugüne kadar gerçekleştirilen en kötü terör eylemiydi. İran’ın terörle mücadele ikonu General Kasım Süleymani’nin şehadet yıldönümünde güneydoğudaki Kirman kentinde meydana gelen ikiz patlamalarda 94 sivil öldü ve onlarca kişi yaralandı.

Olay günü, İran ulusu bu eylemin şokunu ve dehşetini yaşarken, acil durum çalışanlarının neler olup bittiğini anlayacak zamanları yoktu. Yaralıları hastanelere götürmek için koştular ve kasvetli bir kalple, bazıları yaralarının büyüklüğü nedeniyle artık tanınamayan katledilen kurbanların kalıntılarını topladılar.

İranlılar, masum canı bir anda alınan her bir insan için yas tutarken, internette dolaşan bir fotoğraf insanların yüreğini daha da sızlattı. Genç bir kızın cesedini saran küçük bir ceset torbasının üzerinde “Vücut parçaları, pembe ceketli kız, kalp şeklinde küpeler, muhtemelen 2 yaşında” yazıyordu. Bir acil durum çalışanı, durumun aciliyeti nedeniyle kurbanın kimliğinin belirlenmesine yardımcı olmak için aceleyle çantaya bu kelimeleri yazmıştı.

Bu çantada, Kerman terör saldırısında annesi ve diğer altı aile üyesiyle birlikte öldürülen 18 aylık bir kız çocuğu olan Reihaneh Soltaninejad’ın yırtık pırtık cesedi vardı.

Aile üyelerinin yasını tutmak için geride sadece bir kişi kaldı, Reihaneh’in babası, genç kız öğrencilerle dolu bir sınıfta sevgili kızının bir resmini tutarken acısı ve ıstırabı ölçülemez görünüyordu. “Kızımı kaybetmedim; O her zaman benimle kalacak,” dedi öğrencileri teselli etmek için cesaret verici bir gülümseme takınmaya çalışırken.

İran medyasına daha sonra verdiği röportajlarda, Reihaneh’in babası yine İran ulusu için güçlü görünmeye çalıştı. Derin yıkımına ihanet eden bitkin çehresine rağmen, şehitlik ve dayanıklılıktan bahsetti. Yas tutan baba, eş ve erkek kardeş, sevdiklerinin hatıralarının kalıcı olacağına ve ulusun sınırlarını koruyanların bu trajedinin cevapsız kalmasına izin vermeyeceğine derinden inanıyor gibiydi. Reihaneh ve diğerlerinin kaybından sorumlu olanların adaletle yüzleşeceğinden emindi.

Salı gününün erken saatlerinde, yas tutan babaya nihayet ailesinin trajik ölümünün savunucularının hesaplarının bir kısmını aldıkları bildirildi. “Bugün haberleri gördüğümde çok mutlu oldum. Bu eylem bizim ve Kerman saldırısından etkilenen yaslı aileler için bir güç kaynağı oldu. Son derece minnettarım” diyerek, Devrim Muhafızları’nın Irak ve Suriye’deki Mossad ve Deaş üslerine yönelik başarılı saldırılarını kabul etti.

Salı günü internette dolaşan bir fotoğraf, Reihaneh’in ceset torbasında aynı kelimelerin yazılı olduğunu gösterdi. “Pembe ceketli kız” bu kez kefen yerine güçlü füzelerin üzerine yazıldı.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Ekim 2026 (13) içerik yüklenmiştir.