
Fars Körfezi’ndeki Bumusa Adası’nda inşa edilen liman, yarın İran Yol ve Şehircilik Bakanı Mehrdad Bezrpaş’ın katılımıyla açılıyor.
İran Limanlar Ve Denizcilik Örgütü Genel Müdürü Ali Ekber Safai, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ”Yol ve Şehircilik Bakanı Mehrdad Bezrpaş’ın katılımıyla Bumusa limanı yarın açılıyor.” dedi.
Safai, ”Bumusa Adası’nda deniz turizmi için uygun tesisler inşa edildi.” ifadesini kullandı.
Daha önce İran Yol ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Arslan Maliki, Fars Körfezi’ndeki Bu Musa Adası’nda ikamet izni için başvuran her vatandaşına arazi tahsis edeceğini açıklamıştı.
Toplam yüz ölçümü 12 kilometre kare olan adada bulunan tek yerleşim olan Bu Musa şehrinde 1.868 kişi yaşamaktadır.
İranlı yetkililer Fars Körfezi’ndeki üç ada olan Bumusa, Büyük Tunb ve Küçük Tunb adalarının ülkenin ayrılmaz bir parçası olduğunu her zaman dile getiriyor ve aynı zamanda bu konuyu herhangi bir tarafla “müzakere etmeyeceğini” vurguluyor.
