AmerikaDünyaFilistinHaberlerİşgalci İsrail RejimiOrtadoğu

Amerikalı subaylar Hamas’ın gücüne itiraf etmesi

Bazı Amerikalı subaylar, Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) gücüne itiraf ederek, bu hareketin Siyonist rejimi uzun vadeli bir bataklığa sürükleme yeteneğine sahip olduğunu duyurdu.

Siyonist rejimin Savaş Bakanı Yoav Gallant Çarşamba günü yaptığı açıklamada, bu rejimin ordusunun Gazze savaşında ağır kayıplar verdiği itirafında bulunarak “Böyle bir savaş görmedik ve 75 yıldır böyle bir duruma düşmedik.” dedi.
Siyonist rejimin Savaş Bakanı ayrıca bu savaşta ölen ve yaralananların sayısı ve maddi kayıplar açısından bu rejimin ödediği bedellere ilişkin “Bu daha önce görülmemiş bir şey.” İfadesini kullandı.
İsrail basınında çıkan haberlere göre, Gazze savaşının başlangıcından bu yana saha çatışmalarında 560 civarında İsrail askeri öldürüldü, 3 bine yakın İsrail askeri de yaralandı.
İRNA haber ajansının bildirdiğine göre Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) İsrail’i yenme konusundaki yeteneğini ve gücünü itiraf eden bazı Amerikalı subaylar, Hamas’ın hala birçok yeteneğe sahip olduğunu dile getirdiler.
İbrani gazetesi Yediot Aharonot da bir haberinde “İsrail ordusu her gün savaş alanında Hamas hareketinin artan gücüne şaşırıyor.” diye yazdı./

Başa dön tuşu
Bugün 01 Temmuz 2026 (28) içerik yüklenmiştir.