
Filistin Özerk Yönetimi’nin Siyonist işgal rejimiyle yürüttüğü müzakerelere yakın bir yetkili, bugün (15 Ocak Pazar) yaptığı açıklamada, Cumartesi günü Amman’da yapılan toplantıda taraflar arasındaki görüş farkının büyük olduğunu söyledi.
Adının açıklanmasını istemeyen Filistinli yetkili, Fransız Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Amman’da yapılan üçüncü toplantının yeni şey içermediğini belirterek “Hâlâ aramızda büyük görüş farklılığı var” dedi.
Görüş farklılığının sorumluluğunu Siyonist işgal rejimine yükleyen Filistinli yetkili, işgal rejiminin yeni bir şey getirmediğini ve tavrının müzakerelerin ilerlemesini engellediğini ifade etti.
Filistin tarafının Amman’daki toplantılara katılan taraflara 26 Ocak’a kadar Filistinli ve işgalci tarafın görüşlerini anlama toplantılarının tamamlanması gerektiğini bildirdiğini söyleyen yetkili, Eylül 2010’dan beri dondurulmuş olan doğrudan görüşmelerin yeniden başlaması için Filistin Özerk Yönetimi’yle Siyonist işgal rejiminin Cumartesi günü üçüncü keşif toplantısını yaptığını kaydetti.
Filistinli yetkilinin açıklamalarına rağmen Filistin Özerk Yönetimi ve Siyonist işgal rejiminin 25 Ocak’ta yeniden bir araya geleceği kaydedildi.
