HaberlerİranOrtadoğu

Halkımız haklarını gasp etmek isteyenlerin ellerini kıracaktır

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, büyük güçlere ABD başkanı Bush’un kaderinde ders almaları tavsiyesinde bulundu.

Doğu Azerbaycan Eyaleti başşehri Tebriz’de halka hitap eden Ahmedinejad,” Bu güçler geçmişten ders almalılar, artik zorbalık ve askeri tehditlerin zamanı geçmiştir, adalet yanında yer alınız, halklar ve milletlerin yanında olmalısınız’’ diye konuştu.

İran halkının tüm gücüyle hak ve hukukunu savunacağının altını çizen Ahmedinejad, ”Halkımız, hakkını gasba yeltenecek her eli kıracak” diye konuştu.

”İşgalci ve savaşçı ülkelere” seslendiğini belirten Mahmud Ahmedinejad, ”İran halkı, sizleri adalete, kardeşliğe, insanlığa hizmete davet ediyor. Sizlere nasihat ediyorum, Filistin, Irak ve Afganistan’dan çıkın” dedi.

Ahmedinejad, ülkeler ve halklar arasında fitne çıkarmak ve ayrılık tohumu ekmek isteyen düşmanların, sevgi ve kardeşlik duygularıyla kenetlenen halk karşısında çaresiz kaldığını ifade etti.

Başa dön tuşu
Bugün 12 Haziran 2026 (35) içerik yüklenmiştir.