FilistinHaberlerOrtadoğu

Abbas’ın meşruiyeti 9 Ocak’ta sona ermektedir

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim başkan yardımcısı Musa Ebu Merzuk, Özerk Yönetim Başkanı Mahmut Abbas’ın 9 Ocak’ta meşruluk sıfatını yitireceğini belirtti.

Dün (25 Aralık Perşembe) akşam el-Aksa Tv’nin kendisiyle yaptığı röportajda Ebu Merzuk şöyle dedi: “Batı Yaka’da olup bitenler, Annapolis’te varılan ilkelerin tek taraflı olarak sadece Filistin tarafından uygulanmasıdır. Batı Yaka’da bedel ödeyen; Filistin direniş gruplarıdır. Ramallah yönetimi Olmert ve Livni’nin hatırı için bir şeyler yapacağına Filistin halkı ve bu halkın çıkarı için bir şeyler yapsın.”

Gazze ile ilgili bazı Mısırlı yetkililerle köşe yazarlarının yaptıkları açıklamalara da değinen Ebu Merzuk şöyle dedi: “Bu konuda Mısır’ın tavrı bunların açıklamalarından daha iyidir. Kanaatime göre bazı yazarlarla gazete müdürlerinin yazdıkları yazılar Mısır’ın resmi tutumunu yansıtmıyor.”

Gazze’deki 1,5 milyon insanın kurtarılması için Arap ve İslam ülkelerinden harekete geçmelerini isteyen Ebu Merzuk şöyle devam etti: “Gazze karadan Mısır ile komşuysa, diğer taraftan Gazze; deniz sınırıyla bütün Arap ülkelerine komşu sayılır. Arapların “hiçbir şey yapamıyoruz” deyip çaresiz bir şekilde durmamaları gerekir. Arap ülkelerini bu çaresizliğe zorlayan hiçbir güç yok. Düşman, Arapların hesabına Hamas hareketini yok edip Filistin halkını da cezalandırmak istiyor.”

Hamas hareketinin bölgede en büyük askeri güç durumundaki Siyonistlere ve dünyadaki büyük güç durumundaki Amerika ve işbirlikçilerine karşı mücadele ettiğini belirten Ebu Merzuk, “Bu savaşta yardım edebilecek tek güç Allah’tır.” dedi.

Başa dön tuşu
Bugün 06 Haziran 2026 (9) içerik yüklenmiştir.