DünyaFilistinHaberlerİranKuzey AmerikaOrtadoğu

Ahmedinecad izin verirse İsrail aleyhine dava açmak isterim

Francise A. Boyl, “Gazze kuşatmasının kaldılması yolunda benim İran adına uluslararası mahkemede İsrail aleyhine dava açmaya ilişkin tasarım bugün, sayın Ahmedinejad’ın elinde” diye vurguladı.

ABD İllinois Üniversitesi Uluslararası Hukuk dalının tanınmış hocalarından “Francise A. Boyl”, bugün Gazze’de katil İsrail tarafından sürdürülen soykırım girişimiyle ilgili olarak konuşurken, “Gazze’de yaşayan bir buçuk milyon Filistinliye karşı soykırım girişimi durmadan devam etmekte. Bu girişimin ardında da, ABD ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerin destekleri yatmakta. Bugün Libya hariç, BM Güvenlik Konseyi üyesi ülkelerin hepsi, bu işte İsrail’e bir şekilde yardımcı oluyorlar” ifadesini kullandı.

Boyl açıklamalarının devamında, “Gazze kuşatmasının kaldırılması yolunda benim İran adına, uluslararası mahkemede İsrail aleyhine dava açmaya ilişkin tasarım halen İran Cumhurbaşkanı Dr Ahmedinejad’ın elinde. Ben bu tasarının başında, “Yüce Allah’ın adıyla, tam saygımı ifade ederken sayın Ahmedinejad’dan bana, İsrail aleyhine dava açma izni vermesini rica ediyorum” diye kaydettim” şeklinde konuştu.

Başa dön tuşu
Bugün 29 Eylül 2026 (50) içerik yüklenmiştir.