HaberlerİranOrtadoğu

Kudüs’e Doğru kervanı bir halk hareketi sembolüdür

Uluslararası İslami Uyanış Kurultayı Genel Sekreteri Dr. Ali Ekber Velayeti, “Uluslararası Dünya Ela Beyt’ül Mukaddes (Kudüs’e Doğru) Kervanı” kıyamının,bundan sonraki varış noktasının Türkiye olduğunu belirtti ve de bu büyük hareketin Filistin’in özgürlüğü için, İslam ümmetinin genel iradesiyle kendiliğinden gelişen bir halk hareketi sembolü olduğunu söyledi.

Velayeti, Tahran’da “Uluslararası Dünya Ela Beyt’ül Mukaddes (Kudüs’e Doğru) Kervanı” üyeleriyle düzenlenen basın toplantısında, Kofi Annan’ın Suriye meselelerindeki arabuluculuk rolüne değinerek, Batı ülkelerinin Suriye’nin iç işlerinin çözümü konusunda iyi niyetli ve samimi olmadıklarını söyledi ve bunların hedeflerinin insan haklarını desteklemek olmadığına inandığını ifade etti.

Batı’nın hedefinin Beşşar Esad hükümetini ve Suriye’yi devirmek olduğunu belirten Velayeti, Suriye’nin yıllardan beri Siyonist Rejim’le savaşın ön cephesinde yer aldığını ve de İsrail karşısındaki direnişin üç tarafından birisi olduğunu söyledi.

Suriye’nin, Filistin konusunda her türlü yapıcı mücadelenin öncülerinden birisi olduğunu belirten Velayeti, Suriye’nin bugün bölgedeki Lübnan ve Filistin direnişinin aslı olarak görüldüğünü vurguladı.

Suriye aleyhine komplolara tanık oldunduğunu belirten Velayeti, Batı ülkelerinin Yemen’deki cinayetler karşısında sessiz olduklarını ve bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Kofi Annan’ın Suriye’deki girişimlerinin Birleşmiş Milletler’in Suriye aleyhine komplolarının dışında olmadığını belirten Velayeti, Rusya ve Çin’in Suriye aleyhine kararı veto etmesinden sonra, bunların sınırlarda Suriye’deki hükümet karşıtı güçleri silahlandırma peşine düştüklerini belirtti.

Bölgedeki İslami Uyanış’ın ‘Arap Baharı’ terimiyle tanımlanmasına karşı olduğunu belirten Velayeti, bölgedeki insanların İslami değerlerin ihya edilmesi isteklerini vurgulayarak kıyam etmelerinden dolayı bölgedeki gelişmelerin Arap baharının ötesinde, İslami bir bahar olduğunu; bu yüzden Mısır’da anayasanın düzeltilmesi ve çoğunlukla İslamileştirilmesi çalışmalarının görüldüğüne işaret ederek, bugün oluşturulan Mısır Meclisi’nin % 75 çoğunluğunun müslümanlardan teşekkül ettiğini, aynı şekilde Tunus’da da müslümanların çoğunluğu elde ettiklerini; bu yüzden bölgedeki son gelişmelerin İslami Uyanış olduğunu söyledi.

Bölgedeki bu gelişme ile ilgili olarak gelecekten umutlu olduklarını vurgulayan Velayeti, İslami değerlerin ihyası konusunda daha fazla adımlar atılması ve de Batı sömürgesi şerrinin müslüman milletlerin üzerinden kalkması ümidini dile getirdi.

“Uluslararası Dünya Ela Beyt’ül Mukaddes (Kudüs’e Doğru) Kervanı” kıyamının Doğu Asya’da kendiliğinden başladığını, Güney ve Batı Asya’dan çok fazla sayıda insanın bu harekete katılımlarıyla artıp çoğalarak yollarına devam ettiklerini ve İran’a ulaştıklarını vurgulayan Velayeti, kervanın bundan sonraki varış noktasının Türkiye olduğunu belirtti.

Velayeti, “Uluslararası Dünya Ela Beyt’ül Mukaddes (Kudüs’e Doğru) Kervanı” kıyamının, Filistin’in özgürlüğü için, İslam ümmetinin genel iradesiyle kendiliğinden gelişen bir halk hareketi sembolü olduğunu söyledi.

Başa dön tuşu
Bugün 05 Haziran 2026 (8) içerik yüklenmiştir.