HaberlerİranLübnanOrtadoğuSuriye

İran krizleri sonlandırmak için her türlü çözüm yolu arayışındadır

Lübnan’ın Arap Tevhid Partisi Başkanı Vaam Vahap, İran’ın Suriye’yi her zaman desteklediğine işaret ederek, hiç şüphesiz İran’ın bölgesel sorunları ve krizleri çözmeye çalışan temel taraf olduğunu belirtti.

Lübnan TV kanalına konuşan Vahap, İran’ın Suriye gelişmelerini desteklediğine işaret ederek “İran’ın uluslar arası komplolara karşı devamlı Suriye’yi desteklemesi takdire şayandır” dedi.

Suriye’ye karşı yabancı komploların yenildiğine değinen Vahap “Suriye, birçok tehlike ve tehdit aşamasını geride bırakmasına rağmen hala güvenlik ve medya açısından tehlike altındadır. Suriye gelişmeleri konusunda Rusya ve Çin’in olumlu tutumu ve Tahran’ın Suriye düzenini çok yönlü desteklemesi Suriye milletinin menfaatleri doğrultusunda gerçekleşiyor. İran, Suriye’ye karşı savaşı kendisine karşı olarak görüyor” dedi.

Başa dön tuşu
Bugün 12 Haziran 2026 (16) içerik yüklenmiştir.