FilistinHaberlerOrtadoğu

Said Celili ile Türkiye dışişleri bakanı telefon görüşmesi yaptı

İran Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Said Celili ile Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu telefon görüşmesinde son ikili gelişmeleri ele aldılar.

Ulusal Güvenlik Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre telefon görüşmesinde Davutoğlu, Tahran ve Ankara arasındaki ilişkilerin stratejik ve dostça olduğunu vurguladı. Türkiye’nin, İran ile 5+1 Grubu arasında yeni tur müzakerelere ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu vurgulayan Davutoğlu, İran’ın müzakerelerin Bağdat’ta yapılması önerisinin de akıllıca olduğunu belirtti.

Telefon görüşmesinden sonra Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreterliği’nin Uluslar arası Güvenlik ve Dış Politika yetkilisi ile görüşen Türkiye Büyükelçisi “Türkiye Cumhurbaşkanı ve Başbakanı, İran’a, cumhurbaşkanına ve dini liderine saygı duyuyor ve İran’ın politikalarını ve nükleer tutumunu destekliyor. Bu yüzden ABD baskılarına rağmen BM Güvenlik Konseyinin İran’a karşı kararına olumsuz oy kullandı” dedi.

Başa dön tuşu
Bugün 09 Haziran 2026 (29) içerik yüklenmiştir.