HaberlerİranOrtadoğu

Tehdit dili İran’ın iradesini asla kıramaz

İran ulusal güvenlik yüksek konseyi sekreteri Said Celili, İran halkına karşı tehdit söylemlerinin hiçbir şekilde etkili olmadığını söyledi.

İran ulusal güvenlik yüksek konseyi sekreteri Said Celili CNN televizyonuna verdiği demeçte, muhtelif ülkelerle işbirliğinden yana olduklarını belirterek, ”33 yıl içerisinde, İran halkına yönelik tehdit ve baskı söylemlerinin hiçbir etkisinin olmadığı görülmüştür” dedi.

İran ulusal güvenlik yüksek konseyi sekreteri Said Celili Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney’in nükleer silahların haram olduğuna dair fetvasını hatırlatarak, İran İslam cumhuriyeti, başta nükleer konular olmak üzere muhtelif konularda işbirliği için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

UAEA ile daha fazla işbirliği ve İran nükleer tesislerinin de UAEA denetçileri tarafından defalarca denetlendiğini belirten Said Celili UAEA genel müdürleri, İran’ın nükleer faaliyetlerine dair 25′ kez rapor yayınladı ve yayınlanan bu raporların hepsinde de, İran’ın barış amaçlı nükleer faaliyetlerinde bir sapmanın olmadığı deklare edildi” dedi.

İran ulusal güvenlik yüksek konseyi sekreteri Said Celili İstanbul müzakerelerine temasla da, iki taraf için de olumlu ve yapıcı geçmiştir. İran İslam cumhuriyeti güven ortamının oluşması için yoğun bir çaba göstermiştir diyerek, İran, iki buçuk yıl nükleer faaliyetlerini durdurdu. Barış amaçlı nükleer faaliyetleri konusunda da ABD istihbarat kurumlarının birçoğunun bilgisi bulunmaktadır” diye konuştu.

Başa dön tuşu
Bugün 11 Haziran 2026 (22) içerik yüklenmiştir.