
İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Dr. İsmail Rıdvan, Gazze Şeridi olmadan bağımsız Filistin devleti kurulamayacağını ve Gazze’de de bir devlet kurulmayacağını söyleyerek, Filistin devletinin kurulması için işgal altındaki Filistin topraklarının tamamının kurtarılması gerektiğini belirtti.
Rıdvan 22 Nisan Pazar verdiği demeçte, bölünmüşlük halini kökleştirme ve Siyonist işgalcinin arzularını gerçekleştirme çabalarının başarılı olamayacağını ifade ederek, Hamas’ın Filistin topraklarının tamamı üzerinde bağımsız bir Filistin devleti kurulması konusunda çok istekli olduğunu söyledi.
Hamas Hareketi’nin Filistin dahilinde ve haricindeki liderleri arasında anlaşmazlık olduğu yönündeki iddialara da değinen Rıdvan, Hamas’ın kararlarında ve kurumlarında bütünlük olduğunu ve hareketin tavırlarının ilkeler çerçevesinde belirlendiğini, içerideki ve dışarıdaki liderler arasında anlaşmazlık olduğu iddialarının asılsız olduğunu kaydetti.
Hareket içi seçimler konusuna da işaret eden Rıdvan, Hamas’ın sürekli yenilenen bir hareket olduğunu ve demokratik seçimlere inandığını ifade etti.
