
İslam İnkılabı rehberi Ayetullah Hamenei ve Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın da katıldığı programlarda Gazze için dua edildi; İmam Hüseyin(sa), yakınları ve yarenleri için matem merasimi düzenlendi.
İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamenei’yle birlikte, ülke yetkililerinden bir grubun da bulunduğu bu merasimde ayrıca, halkın muhtelif kesimlerine ait binlerce kişi de bulundu.
Bu merasime katılan konuşmacılar, İmam Hüseyin(sa)’in başlattığı hareket, onun felsefesi, amaçları ve neticesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundular. Daha sonra, Ehl-i Beyt meddahları “Aşura” hadisesiyle ilgili ağıt ve mersiyeler okumaya başladılar.
Geçen Pazar gününden itibaren başlayan bu merasim, Perşembe gününe kadar her gece devam edecek ve bu merasimlerde, mazlum Gazze müslümanları için de eller semaya açılıp dua edilecek.
